Hoppa till sidans innehåll

Träning


Frölunda OL har en bred verksamhet med träning för alla åldrar och nivåer, allt från nybörjarkurs, nivåanpassad träning för ungdomar, vardagsmotion för vuxna och träning för veteraner.

På tisdagar tränar klubbens alla ungdomar. Till dessa tillfällen är även klubbens övriga medlemmar välkomna för att under eget ansvar genomföra sin träning. Tisdagsträningarna är klubbens huvudträning med fokus på olika orienteringstekniker under sommarhalvåret och fokus på löpteknik och viss nattorientering under vinterhalvåret. Då ungdomsverksamheten är klubbens hjärta har den fått en egen flik i huvudmenyn, klicka här.

Ungefär en onsdag i månaden finns det möjlighet för klubbens alla ungdomar 13-16 år att träna tillsammans med ungdomar från andra klubbar i området. Träningarna är på olika platser och arrangeras av Göteborgs orienteringsförbund (GOF). Mer info hittar du här.

Under säsongen ordnas ofta så kallade torsdagsträningar där alla, både ungdomar och vuxna kan träna. Det finns inga utsedda ledare till dessa tillfällen men kartor är förberedda och det finns flera banor att välja mellan. Träningarna är ett samarbete mellan Frölunda OL och grannklubbarna FK Herkules, IK Uven och Mölndal outdoor. Se i kalendern Klubbaktiviteter när nästa tillfälle ges.

Frölunda OL har också en mycket aktiv veterangrupp som tränar stavgång både tisdagar och torsdagar.

Att träna genom att tävla går alldeles utmärkt inom orienteringssporten. Då en orienteringstävling erbjuder klasser för såväl nybörjare, ordinarie tävlingsklasser och motionsklasser  finns det stora chanser att alla kan hitta sin nivå – allt efter kunskap och önskan om utmaning. I Göteborgsområdet arrangeras tävlingar nästan varje helg. Vid några tillfällen per år är det Frölunda OL som står som arrangör.

Se gärna vad som är aktuellt på Göteborgs orienteringsförbunds hemsida och i den nationella tävlingskalendern Eventor.

 

Uppdaterad: 06 FEB 2018 22:13
Följ oss pa facebook

 

Instagram Frölunda OL

 

 

Alltid lika aktuellt

När skjuts det på Sisjöns skjutfält? Kolla försvarets hemsida innan du springer.

 

 

FOLs nybörjarkurs för ungdomar 2020

 

10mila 2020

Klubbens spinningpass 

Talangligan

 

 

 

 

 Göteborgskartors logga

Nybörjare


 

Hyra klubbstugan?


 

Sponsorer mm:

JULA_logga
  
SportSpec logo
  
SM Sport
   
 Ullmax logga

 

 

sponsorhuset-1

Min Friskvård

Postadress:
Frölunda OL - Orientering
Thomas Borne, Toppvägen 2
42166 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link