Hoppa till sidans innehåll

FOL:s förhistoria


Arne Fredholm berättar om hur det gick till när Frölunda OL bildades:

Frölunda OrienteringsLöpare har fyra tydliga rötter: Göteborgs Sportklubb (GSK), Orienteringssällskapet Västanfläkt (OSV), orienteringssektionen i GKIK och orienteringssektionen IF Väster. Under 1980-talet hade de tre förstnämnda klubblokaler i skolpaviljonger i nerlagda Kaverösskolan vid Klarinettgatan. Det blev då vid ungdomsträning naturligt med samarbete dem emellan och närliggande IF Väster. Under en period var Roger Andersson, ungdomsansvarig i Göteborgs orienteringsförbund (GOF), engagerad som tränare för ungdomarna i dessa våra klubbar här i väster. De kvällsupplysta motionsslingorna i Ruddalen och nära Västerstugan var då en stor tillgång.

Det var en stark önskan hos de ambitiösa ungdomarna i de fyra små klubbarna att få springa i gemensamma budkavlelag. Därför bildade man 1990 en tränings– och tävlingsallians, FOL. De ursprungliga klubbarna fanns dock kvar. Vid O-ringens femdagars i Västmanland 1991 med centralort i Arboga sprang alliansens medlemmar, ungdomar och vuxna, för Frölunda OL. Samma år vann Frölunda OL budkavle-DM i klassen D 11-12 (med Lena Max, Camilla Borg och Maria Olofsson), och 1994 vann FOL åter samma klass. 1995 vann man D15-16. Fina budkavlelag!

1997 ombildades alliansen till en egen förening, Frölunda OL, som bestod av medlemmar från GSK, OSV och IF Väster. GKIK hade gått ur alliansen. Den fortsatta historien med flytt från Ruddalen och byggandet av den gemensamma klubbstugan i Sisjön är en annan historia……  

                                                

Uppdaterad: 30 OKT 2016 11:08 Skribent: Katarina Borne
Epost: Adressen Gömd
Följ oss pa facebook

 

Instagram Frölunda OL

 

 

Alltid lika aktuellt

När skjuts det på Sisjöns skjutfält? Kolla försvarets hemsida innan du springer.

 

 

FOLs nybörjarkurs för ungdomar 2020

 

10mila 2020

Klubbens spinningpass 

Talangligan

 

 

 

 

 Göteborgskartors logga

Nybörjare


 

Hyra klubbstugan?


 

Sponsorer mm:

JULA_logga
  
SportSpec logo
  
SM Sport
   
 Ullmax logga

 

 

sponsorhuset-1

Min Friskvård

Postadress:
Frölunda OL - Orientering
Thomas Borne, Toppvägen 2
42166 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link