Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


Våra träningsgrupperna är indelade efter ålder och orienteringsnivå enligt svenska orienteringsförbundets utvecklingstrappa. Tisdagar kl 18 tränar alla träningsgrupper - oftast med gemensam start i närheten av klubbstugan vid Sisjön. För den inledande genomgången samlas vi gruppvis utanför klubbstugan, se kartan 

 

Träningsgruppernas samlingsplatser

 

Träningen håller på till ca 19.30 och avrundas med gemensam fika i klubbstugan. I klubbens veckobrev får alla medlemmar närmare information om vad som gäller för veckans träning. Vill du få vårt veckobrev kontakta Jonas på adressen This is a mailto link.

Fortsättningsgrupp: grön/vit-gul

Denna grupp består av en yngre och en äldre del. Den yngre delen av gruppen är de i åldern 8-12 år som har kunskaper motsvarande nybörjarkursen och som vill fortsätta lära sig orienteringens grunder. Föräldrar är med i träningen så länge behov av skuggning finns. Den äldre delen av gruppen består av ungdomar i åldern 10-14 år och svårighetsnivån spänner från vit till gul. 

Fortsättningsgrupp: orange-violett

Här ingår tränings- och tävlingsaktiva ungdomar från 13 år och uppåt. Träningarna fördjupar och intensifierar såväl teknik som fart och har en orange-violett svårighetsgrad. 
Alla våra ungdomar i åldern 13-16 år som känner sig bekväm med minst gul svårighetsnivå är också varmt välkomna att delta i Göteborgs orienteringsförbunds (GOF) ungdomsträffar som ges ungefär en gång i månaden - oftast onsdagar.

Vilken nivå är jag på?

Träningarna är upplagda så att det över tid ges möjlighet att träna på de moment som man behöver lära sig för att bli en fullfjädrad orienterare. Vägen fram är ofta krokig och kan ta olika lång tid och även målet för en persons idrottsutövande skiljer sig ofta åt. Vi försöker ge alla möjlighet att utvecklas på sina egna villkor och samtidigt uppleva det roliga i att tillhöra vår klubb. 
På svenska orienteringsförbundets hemsida finns det beskrivet vilka kunskaper och färdigheter som en orienterare behöver för att klara av de olika nivåerna. Ett försök till sammanfattning med banexempel finns också här.
 
Uppdaterad: 24 SEP 2017 11:42 Skribent: Jonas Jerlin
Följ oss pa facebook

 

Instagram Frölunda OL

 

 

Alltid lika aktuellt

När skjuts det på Sisjöns skjutfält? Kolla försvarets hemsida innan du springer.

 

 

FOLs nybörjarkurs för ungdomar 2020

 

10mila 2020

Klubbens spinningpass 

Talangligan

 

 

 

 

 Göteborgskartors logga

Nybörjare


 

Hyra klubbstugan?


 

Sponsorer mm:

JULA_logga
  
SportSpec logo
  
SM Sport
   
 Ullmax logga

 

 

sponsorhuset-1

Min Friskvård

Postadress:
Frölunda OL - Orientering
Thomas Borne, Toppvägen 2
42166 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link