Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare


Orientering är en idrott som ofta ger ett livslångt intresse och nästan garanterar en aktiv och hälsosam livsstil. Det är en sport för alla som älskar vara ute i naturen oberoende av väder, tränar hjärnan lika mycket som kroppen och som alla i familjen kan ha lika stor nytta av.
Vi tar emot nybörjare på olika sätt beroende på ålder.

8-12 år
Vi rekommenderar att ungdomar i denna ålder börjar med vår nybörjarkurs som startar i mars varje år. Nybörjarkursen pågår under fem veckor och syftar till att ditt barn, med en vuxen som stöd, skall kunna springa en orienteringsbana på lättaste nivå. Under kursen introducerar vi grunderna i orientering:

  • Karta och karttecken.
  • Riktning och kompass.
  • Orienteringsbanan, kontrolldefinitionen och planering av en sträcka.
  • Övergripande kännedom om hur en orienteringstävling går till.
Icke bindande intresseanmälan till nybörjarkurs kan du göra här: [Anmälan är stängd till vårens kurs 2020]. Om du har ett barn som är 8-12 år och som missat nybörjarkursen går det bra att fylla i en intresseanmälan. Vi bevakar dessa och ger rekommendationer om bästa sättet att börja med sporten utifrån våra och dina förutsättningar. Intresseanmälan för detta kan du göra här.
 
Det är en ganska stor tröskel att börja med orientering och våra egna undersökningar visar att fler än hälften av de som går en nybörjarkurs inte är tävlingsaktiva efter två år.
Det krävs framför allt engagemang från föräldrar. Som förälder kommer du behöva vara med ditt barn i skogen tills hen kan springa själv, behöva skjutsa till tävlingar och slutligen ha ett litet engagemang i vår klubbverksamhet. Vi har tagit fram en lathund om konsten att bli en orienteringsförälder. Titta gärna igenom den innan du anmäler ditt barn.

 

13 år och äldre
Om du är 13 år eller äldre har vi ett antal tillfällen då du kan komma och testa på att träna med oss och få information om vår klubb.
Ibland har vi intensivnybörjarkurs för äldre ungdomar och vuxna. Den sker när vi ser att det finns tillräckligt många som har anmält intresse. Om du är intresserad att börja orientera och är 13 år eller äldre kan du fylla i intresseanmälan här.
Uppdaterad: 24 SEP 2017 11:34
Följ oss pa facebook

 

Instagram Frölunda OL

 

 

Alltid lika aktuellt

När skjuts det på Sisjöns skjutfält? Kolla försvarets hemsida innan du springer.

 

 

FOLs nybörjarkurs för ungdomar 2020

Talangligan

 

 

 

 

 Göteborgskartors logga

Nybörjare


 

Hyra klubbstugan?


 

Sponsorer mm:

JULA_logga
  
SportSpec logo
  
SM Sport
   
 Ullmax logga

 

 

sponsorhuset-1

Min Friskvård

Postadress:
Frölunda OL - Orientering
Per Rubendahl, Högskärsgatan 11
42157 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link