Hoppa till sidans innehåll

Klubbstugans historia


Vår klubbstuga är fantastiskt fin och vi är många som idag kan glädjas åt det arbete som ett stort antal klubbmedlemmar lade ner då klubbstugan byggdes.
Om detta och annat smått och gott finns att läsa i FOL:s nostalgiutgåva 2015 av FOLKAN.
Det finns också lite spridda noteringar och bilder bevarade från byggtiden.
I FOL:s fotoalbum (välj kategori "Klubbstugan byggs") finns bilder från själva bygget, några tidningsutdrag och den ursprungliga ritningen till klubbstugan. Fotografierna är tagna av Ulf Almehed.
 

Några dagboksnoteringar      
 

2005-06-11    

Officiell invigningsfest med hela klubben. Tidigare under dagen hade Sisjömästerskapet hållits för första gången.
  
2004-08-23      
Nu är teglet på taket och innerväggar sätts upp. Under vecka 34 var det tyvärr väldigt få som hittade till bygget - vi behöver fler som ställer upp.               

2004-08-15
Nu kör vi igång med bygget igen efter sommaren.         
      
Vecka Dag Tid Arbete
V34 tisdag 17.00 - Div
V34 torsdag 17.00 - Tegel mm
V34 lördag 09.00 - Tegel
V34 söndag 09.00 - Tegel

Takteglet kommer på
onsdag kl 07.00 -
Kan någon hjälpa till med avlastning så ring Sten.
Nytt veckoschema 2004-06-01
Kalle vill gärna att du hör av dig innan till Kalle.
Detaljtidplan för vecka 22 och 23  
Upprop 2004-05-29
Klubbstugan kommer på onsdag, 2/6, tidigt på morgonen - dvs de prefabricerade  väggarna, taket och en massa byggmaterial. Det hela kommer att monteras av  inlånade hantverkare under veckan.  Den stora mängd material som levereras på onsdag måste  på något sätt tas om hand. Därför behövs det en hel  del folk på onsdag eftermiddag/kväll som kan hjälpa  till att bära och stuva. Meddela gärna Kalle om du kan komma och hjälpa till. /Kalle

Nytt veckoschema 2004-05-24
Som vanligt - om du kan hjälpa till - meddela Kalle.
Detaljtidplan för vecka 22   
Upprop 2004-04-16
Hej allihop,
Nu har klubbstugebygget dragit igång med full kraft. De första dagarna har vi varit ett bra gäng som hjälpts åt. Och vi har kommit en bit på vägen. Gjutningen gick bra och kunde göras precis enligt tidplan.
Vi har börjat mura och lägga makadam samt gräva för vattnet. Det går framåt men de senaste två kvällarna har det dock varit lite skralt med uppslutningen och arbetet framskrider inte så fort som vi vill (det behöver). Därför detta mail.
Lördag 17/4 (imorgon) kl 9 kör vi på för fullt och vi behöver mycket folk. Det vore jättebra om ni kan ställa annat åt sidan och sluta upp och hjälpa till. En fin dag, med många som hjälper till under dagen så kommer det att bli mycket gjort.
Under de kommande veckorna kommer vi fortsätta att jobba och det kommer att behövas stora insatser då också. Vi bygger tisdag-, onsdag- och torsdagkväll med start senast kl 18 samt lördagar med start kl 9.
Jag förstår att det kan tyckas som mycket begärt att avsätta tid till detta nu när det är vår och mycket annat man vill och måste göra. Det krävs dock en kraftsamling för att vi skall få grundarbetet klart till dess att huset kommer den 2 juni. Så gör ert bästa och försök planera in så att ni kan ställa upp så många kvällar och lördagar som möjligt.
Så var det en sak till jag vill ha er hjälp med. Snälla ring mig, Kalle, och tala om när ni kan komma och hjälpa till. Många är duktiga på detta men det vore bra om fler kunde följa deras exempel. Det spar mig en massa arbete om ni vill ringa ett samtal till mig. Det blir annars väldigt många samtal för mig att ringa till alla i klubben och kolla när ni kan komma och hjälpa till nästa gång. Vi ses imorgon, lördag, med murarsleven i hand. Håll tummarna för solsken och packa ner kaffetermosen och ostmackorna. /Kalle
  
2004-04-05
Ring Kalle så får du reda på när du kan hjälpa till.
Detaljtidplan för veckorna 15-17
2004-03-10
Äntligen!
Nu är allt klart för att starta arbetet med vår nya klubbstuga. Det överklagande som var inskickat till Länsstyrelsen är tillbakadraget. Husets stomme, vilken är beställd av Värsåsvillan kommer 2 juni. Innan dess skall grundläggningen färdigställas. (Gjutningar, murning mm).
Det betyder att vi nu får kavla upp ärmarna och planera in många arbetsdagar (helger och kvällar). Byggstart blir första veckan i april. Är du intresserad att hjälpa till så lyft telefonen och ring nu med en gång till Kalle P. /Mikael B
 
2003-12-18
Tyvärr har det inkommit ett överklagande av bygglovet till Länsstyrelsen. Denna kommer att
besluta om den som överklagat (en privatperson) är behörig eller ej.
Om personen är behörig kommer ärendet att prövas av Länsrätten, vilket avsevärt kan fördröja
stugbygget. I värsta fall kan bygglovet dras tillbaka. Vi får hålla tummarna för positiva besked.
I slutet av januari kan vi tidigast få svar om ärendet skall prövas eller ej. 
Mikael B
 
2003-12-17
Notis från Skogssport nr 10/2003.
 
2003-12-08
Tidig julklapp !
Vi har nu fått ett positivt besked från Stadsbyggnadskontoret. Ingen har överklagat bygglovet för vår nya klubbstuga. Det betyder att vi nu kan kavla upp ärmarna och börja planera in stugbygget med preliminär start i april. Under vintern kommer vi att arbeta med framtagande av ritningar för el-, rör- och grundarbetena samt beställa stugan mm. Mer information kommer i början av nästa år.
 
2003-11-17
Bygglovet som beviljades av byggnadsnämnden den 2003-11-04 kan överklagas till Länsstyrelsen tom 2003-12-05. Om någon överklagar beslutet kommer det troligtvis att prövas av Länsrätten. Hur långt tid detta i så fall kan ta, vet vi inte i dagsläget. Under tiden arbetas det med olika förberedande arbeten, planeringar och bidragsansökningar.
 
2003-11-06
2003-11-04 beviljades bygglov för stugan, här är en notis klippt ur GP 2003-11-06. 
 
Är det förresten någon som har bilder av hur det såg ut från början?
Uppdaterad: 30 OKT 2016 11:21
Följ oss pa facebook

 

Instagram Frölunda OL

 

 

Alltid lika aktuellt

När skjuts det på Sisjöns skjutfält? Kolla försvarets hemsida innan du springer.

 

25-manna

Klubbens spinningpass 

Talangligan

 

 

 

 

 Göteborgskartors logga

Nybörjare


 

Hyra klubbstugan?


 

Sponsorer mm:

JULA_logga
  
SportSpec logo
  
SM Sport
   
 Ullmax logga

 

 

sponsorhuset-1

Min Friskvård

Postadress:
Frölunda OL - Orientering
Thomas Borne, Toppvägen 2
42166 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link