GDPR

Liksom alla organisationer i Sverige måste vi i Frölunda OL uppfylla regelverket i den nya dataskyddsförordningen (GDPR).

Hur vi gör detta framgår i den Integritetspolicy som föreningen styrelse har antagit. Då du blir medlem i Frölunda OL (genom att betala medlemsavgiften) ingår du ett avtal där du accepterar att föreningen hanterar dina personuppgifter i enlighet med integritetspolicyn.

Policyn är ganska allmänt hållen och mer detaljer om vad den innebär i praktiken ser du nedan:

• IdrottOnline - RF:s medlemsregister där vi förutom kontaktuppgifter även närvaroregistrerar deltagande i träning och tävling.
  • Eventor - Används för administration av klubbens egna tävlingar och även för medlemmarnas tävlingsanmälningar. Eventor synkas av RF med IdrottOnline.
  • OAdmin - Kassörens databas med medlemsregister, tävlingsuppföljning som ligger till grund för fakturering av medlemmarnas medlemsavgifter, tävlingavgifter och andra ekonomiska transaktioner.
  • Medlemsregistret i IdrottOnline synkas med OAdmin med oregelbunda intervall.
  • Epostlistor för olika ändamål för användning i Frölunda OL:s domän 'frolundaol.se'.

Vidare är listorna för stugvärdskap och tävlingsvärdar lagrade elektroniskt för visning på vår hemsida.

I föreningen är det kassören som är integritetsansvarig och är styrelsens kontaktperson i dessa frågor.

Uppdaterad: 09 SEP 2018 21:15 Skribent: Katarina Borne

Spinning med FOL